dinsdag 11 september 2018

Het trouw-project !

Mijn zus die ging trouwen in september! Zalig - altijd in voor een feestje :)
De themakleuren waren rood en wit. Ja daar kunnen we wel iets mee.

De kleedjes voor mijn dochter ging ik zelf maken, dat stond meteen vast. Zo'n opportuniteit laat ik niet liggen. Na het communiekleedje van Adeline, zou dit zeker ook wel goed komen!
Enkele weken later vroeg mijn zus of ik het misschien zag zitten om dezelfde jurkjes te maken voor de 4 bruidsmeisjes. Want het is nog zo plezant als ze allemaal gelijk gekleed zijn.

Ik heb er welgeteld.... 5 seconden over moeten nadenken, want
NATUURLIJK wou ik dat doen.Wel even nadenken hoe ik dat ging aanpakken. Ik vond vrij snel mooie rode stof bij BennyTex, een Franse webwinkel met textiel. 2 couponnen van 3 meter stof aan 10€ - tesamen 20€. 
6 meter stof - meer dan genoeg voor 4 jurkjes! En ook nog kwalitatief!

De stof heeft subtiele streepjes en dus wilde ik graag plooien in de rok. Een kraagje is ook wel feestelijk en dus na wat zoekwerk, koos ik voor de Hanami van Straightgrain. De lage taille is ideaal voor een witte band om de thema kleuren te laten terug keren. 
De jurkjes sluiten achteraan met knoopjes en ik knipte V-ruggetjes. 

Geen mouwtjes want ik wilde het ook niet té moeilijk maken. Als je er 4 stuks van moet maken, moet het ook niet al te ingewikkeld zijn. De dametjes waren goed in form, dus ik post dan ook even een overload aan foto's #sorrynotsorry

 Voorbeeldig op het eerste bankje .. voor zeker de volle 1 minuut  :) 
Met de rest van de stof naaide ik nog 10 strikken voor de suite en 1 klein strikje voor Thomas. 
 We hadden een top dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten