maandag 3 september 2018

Terug naar School!!

De zomervakantie is opnieuw voorbij,
alle kindjes staan weer mooi in de rij . 

Opnieuw naar de juf, wat zijn ze blij,
en deze 2 meisjes kregen nog een nieuw jurkje erbij .Het model van Daphne's jurk stak al langer in mijn hoofd. Effen wit vanboven met ruffles en een knopenpad. Ik vond wat ik zocht in het "Marieke" patroon van ikatee couture. Oorspronkelijk ging ik een vals knopenpad maken met een rits achteraan. Maar toen zag ik de ruffle op het achterpand bij dit patroon en bedacht dat het mooi zou zijn als ik de denim stof zou laten terugkomen. 

Zo geschiedde en dus maakte ik er een écht functioneel knopenpad van, anders kon het kind natuurlijk niet in haar kleedje .. :)


Voor Adeline gebruikte ik een mooie paneelstof van Lotte Martens, handbedrukt met veldbloemen. Dit gebruikte ik voor het rokpand. Het is een klassiek Tinnykleedje met retro kraag. Er zaten eerst nog trompet mouwen op maar die zag Adeline niet graag. Die zijn er dus afgehaald!
Het pastel oranje kleur is jammer genoeg niet helemaal haar ding, daar letten we bij haar volgende jurkje wat meer op! Ze zijn goed vertrokken voor het 2de leerjaar en het 2de kleuter!


Patroon Daphne's jurk: Tinny + Ikatee couture (marieke)
Stof Daphne's jurk: effen wit katoen + bloemen denim (winkeltje Portugal)

Patroon Adeline jurk: Tinny (straight grain)
Stof Adeline's jurk: Lotte Martens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten