maandag 14 januari 2019

Warm wintergerief


Nu het laatste overzichtje van 2018 gepasseerd is, kan ik officieel beginnen met de eerste naaiselkes van 2019! En ik ben in de tricot stapel gevlogen en heb voor mijn kroost wat pyjama's gemaakt. Allemaal kregen ze er één ! Of wat zeg ik... allemaal kregen ze er twee! 

Elk 2 nieuwe pyjama's , ik verlengde de mouw-en beenboorden met 2 cm en voor Adeline zelfs met 3 cm dus die worden alvast de eerste maanden nog niet te klein of te kort! 
Ik tekende een patroon uit het boek "Pyjama party" dat ik al een jaartje liggen heb, maar nog nooit iets had uit gemaakt. Het werden dus onesies, ideaal voor de winter. Nooit een koude rug!
 

Alles ging super vlot - 128 voor mijn bijna 8-jarige, 116 voor mijn bijna 5-jarige en een 98 voor mijn 2-jarige. De 98 ging super goed in een gewone tricot maar, toen ik er nog 1 maakte in deze alpenfleece stof, spande het toch wel aan zijn beentje... Dan maar een 110 genomen (voor mijn 2-jarige!!) en die ging dan wel super goed. 
Misschien is deze stof eerder voor warme sweaters bedoeld en niet voor pyjama's uit 1 stuk... Ik maakte met het rest stuk dan ook nog een sweater voor hem.
Deze onesies zijn in elk geval lekker warm voor de koude nachten. 
En het te kleine pyjama'tje? Dat mocht inmiddels al verhuizen naar de kleerkast van het neefje! -Thomas piratenstof (al kei lang in de kast liggen, geen idee van welke winkel)
-Thomas leeuwenstof (tissus du chien vert)
-Daphne konijntjesstof (soldeur kortrijk)
-Daphne indiaantjesstof (studio sanne)
-Adeline lama stof (veritas)
-Adeline vogeltjesstof (tissus du chien vert)

Sweater Thomas: Rocco patroon (zonen 09)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten