maandag 25 februari 2019

Twee twijfelgevallekes

Soms test ik eens een nieuw patroontje, maar ben ik achteraf niet zo zeker dat het resultaat geslaagd is... Dit item blijft dan meestal wat hangen aan de strijkplank of het blijft gewoon in de naaikamer liggen. Dan ben ik niet zeker of het wel zo mag blijven of als ik er nog aanpassingen aan zou doen.

Zo verging het ook de onderstaande twee! Het eerste is een Feliz kleedje in een oker bloemetjesstofje. Ik koos voor 3/4 mouwtjes en ipv knopen op het achterpand, zette ik de knoopjes vanvoor. Dan kan Adeline makkelijk haar kleedje zelf af-en aandoen. Bij de eerste pasbeurt vond ik het niet ok. Het kleedje valt best heel wijd. Beetje slaapkleed- achtig? 
Dus ik vroeg me af of ik er niet beter een blouse van zou maken, maar dat wilde Adeline dan weer niet. Dus bon het bleef wat rond hangen.  
Dit bloesje verging hetzelfde lot. Adeline paste het een eerste keer en de hals zat veel te strak. Dat paste ik meteen aan en bij de 2de pasbeurt zei ze "ja maar de mouwen zitten niet zo goed". 
Het bloesje bleef dus ook maar wat liggen, want moest ik nu nog aan de mouwen doen?!


Voorpand met ruffel & plooitjes

Uiteindelijk gaf ik haar het kleedje om eens een zondag te dragen en dan vond ik het eigenlijk best wel ok ! Adeline vond het kleedje ook tof en droeg het dezelfde week ook voor school.
Hetzelfde deden we dan voor het bloesje! Toen klaagde ze niet meer over de mouwen en ik vind het echt een mooi topje. 
Waarom blijven zo'n stukken toch achter?? 
Conclusie: minder twijfelen en gewoon dragen want pas dan weet je of een kledingstuk echt goed of slecht is! Bij éénmalig passen is dat nog moeilijk te zeggen.
Als het dan toch echt zou tegenvallen, dan doe je het best gelijk weg!

Patroon kleedje: Feliz dress van straightgrain
Patroon bloesje: Ida blouse van ikatee couture

Geen opmerkingen:

Een reactie posten