donderdag 4 april 2019

Hemdjurkje

Een hemdjurkje staat al een tijdje op mijn "to-sew" lijstje. Je ziet ze nu wel veel, ik denk dat het zelfs vorige zomer al erg in de mode was. Het was zoeken naar een leuk patroon, en ik wilde er nu niet meteen eentje kopen. 
Ik vond deze Lucy dress gratis online en in een boek dat ik liggen heb, stond ook nog een hemdjurkje. Ik vond de plooitjes in dit Lucy jurkje zo leuk staan, dus ik besloot dit eens te maken.

Ik printte de 116 , de grootste maat beschikbaar ! Spijtig dat het niet groter gaat, voor Adeline zal ik iets anders moeten vinden.
Het roze gestreepte stofke had ik al zeker 2 jaar liggen en kocht ik ooit heel goedkoop bij de gordijnen stoffen in de Ikea. Nu mocht het als test-stofje dienen. 


Ik heb het jurkje aan beide zijkanten 3 cm ingenomen en ook 4cm ipv 2 cm. Maar voor de rest valt het kleedje perfect. Het is zelfs nog een ietsiepietsie te lang. Ze kan er dus zeker gans de zomer genot van hebben! (mits ze het wat proper houdt, want dat is niet zo evident met Daphne... zo weet je ook waarom ze zoveel jurkjes nodig heeft !)

Stofje: ikea
Patroon: Lucy Dress (iris may)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten